Deze items zijn onmisbaar in je keuken

Keuken

Of je nu houdt van koken en urenlang in de keuken staan om het perfecte gerecht voor te bereiden of juist eerder houdt van makkelijk en snel: een paar items kun je echt niet missen in je keuken. Lees hier welke items dat zijn en schaf ze aan wanneer je ze nog niet hebt. Je zult zien dat het koken er een stuk leuker én makkelijker van wordt!

Een keukenmachine

Een goede keukenmachine is enorm handig voor elke keuken. Met een keukenmachine kun je ontzettend veel: van het maken tot een smoothie, tot het maken van taart- of broodmix en het maken van verse pastasauzen. Een keukenmachine is een soort alleskunner: mixen, hakken, of kloppen: de machine kan het allemaal. Tegenwoordig zien keukenmachines er ook nog eens ontzettend leuk uit. Het is dus een echte eye-catcher voor in je keuken.

Een koffiezetapparaat

Er is niets fijner dan wakker worden met een heerlijk kopje koffie. Vooral echt lekkere, goede koffie kan een geweldige start zijn van je dag. Investeer dus in een goed apparaat, bijvoorbeeld in een die zowel espresso’s, cappuccino’s als ‘gewone’ koffies kan maken. Zo heb je voor elk moment van de dag een geschikte koffie. Heerlijk!

Een dunschiller

Gebeurt het jou ook vaak dat je de helft van de aardappels maar moet weggooien, omdat je een groot deel van de schil hebt meegenomen bij het schillen? En vind jij het ook altijd zo lastig om echt dunne plakjes te snijden van een komkommer? Je bent zeker niet de enige die met deze problemen kampt. De oplossing is echter vrij simpel: een dunschiller. Deze biedt vaak de uitkomst! Dunschillers hebben een hele dunne en heel scherpe snede. Hierdoor snij je ook echt alleen de schil van de aardappel, en niet ook nog de helft van de aardappel zelf. Ook kun je er hele dunne reepjes groentes mee snijden. Het grootste voordeel daarvan is dat je geen vitaminen en mineralen hoeft weg te gooien. De meeste vitamines bevinden zich namelijk het dichtst bij de schil. Zonde dus om weg te gooien.

Snijplanken

Ook snijplanken zijn niet weg te denken in een keuken. Veel mensen snijden alle ingrediënten voor een bepaald recept vaak op dezelfde plank. Dat is echter niet aan te raden. Kip kun je bijvoorbeeld beter niet op dezelfde plank snijden als waar je je groentes op snijdt.  Dat komt doordat er in rauwe kip bacillen zitten die niet in de groente moeten komen. Geen zorgen: wanneer je de kip bakt in de pan, worden deze verdreven. Daarna kun je je kip dus gewoon eten. Wanneer je beschikt over voldoende snijplanken, loop je ook niet tegen de vervelende situatie aan dat je iet wil snijden, maar dat dat nergens meer op kan en je dat maar op een bord moet doen. De kwaliteit van borden gaat namelijk hard achteruit als er steeds op gesneden wordt. Snijplankjes inslaan dus!

Veel kookplezier!